Sicilia!

1999, Danièle Huillet, 66 minuten

Duitsland/Frankrijk/Italië/Zwitserland 1999. Drama van Danièle Huillet en Jean-Marie Straub. Met o.a. Gianni Buscarino, Vittorio Vigneri, Angela Nugara, Carmelo Maddio en Ignazio Trombello.

VPRO Cinema

De pretentieuze, minimalistische verfilming van het boek van Elio Vittorini [KL]Conversatione in Sicilia[KLE] over een jongen, die op vijftien-jarige leeftijd van Sicili[KA3]e verhuist naar Noord-Itali[KA3]e. Als jongeman keert hij terug naar zijn geboortegrond, alwaar hij gesprekken voert met de mensen die hij onderweg ontmoet. Het scenario is van regisseur Straub en regisseuse Huillet. Het boek dat in eigen land een klassieker is, werd geschreven in de periode 1937 en 1938 onder het fascisme van Benito Mussolini, ten tijde van de grote depressie en de op hande zijnde WO II (1939-45). Het camerawerk is van William Lubtchansky. Gelukkig is de film, die veel dialoog en pauzes bevat, kort. Uitsluitend voor (kunst)liefhebbers.

credits

Regie:
Danièle Huillet, Jean-Marie Straub
Cast:
Gianni Buscarino, Vittorio Vigneri, Angela Nugara, Carmelo Maddio, Ignazio Trombello, Simone Nucatola, Giovanni Interlandi, Giuseppe Bonta, Mario Baschieri, Angela Durantini, Gianini Interlandi
Scenario:
Danièle Huillet, Jean-Marie Straub
Productie:
Danièle Huillet, Jean-Marie Straub
Camera:
William Lubtchansky
Geluid:
Jean-Pierre Duret
Montage:
Danièle Huillet, Jean-Marie Straub
Jaar:
1999
Alt. titels:
Sicilia, Sicily!
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Sociaal drama
Landen:
Duitsland, Frankrijk, Italië, Zwitserland


op televisie
0 uitzendingen

Sicilia! (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer