Verenigde Staten 1995. Thriller van Strathford Hamilton. Met o.a. Billy Zane, Mia Sara, James Russo, James Coburn en Louis Mandylor.

VPRO Cinema

Bankrover en ex-bajesklant Charles Thorpe (Zane) krijgt van Jeremiah Cole (Coburn), de president van een bank, de opdracht een waterdicht beveiligingssysteem op te zetten. Charles wordt verleid door het voormalige liefje van Jeremiah (Sara) en vindt binnen de kortste keren een lijk in zijn auto, plus een foto waarop hij afgebeeld staat als hij bezig is de dode te verslepen. Hij wordt onder druk gezet door drie gasten onder aanvoering van Kliff (Russo), om lekken in het systeem te maken. Hoewel de film volslagen voorspelbaar is, is hij evenwel zeer onderhoudend en dat is zowel te danken aan het uitstekende spel van de hoofdrollen als aan het scenario van Michael Thomas naar het misdaadverhaal My Laugh Comes Last van James Hadley Chase. Helaas is de regie van Hamilton onzeker en weinig geïnspireerd. Het camerawerk van David Lewis is heel behoorlijk.

credits

Regie:
Strathford Hamilton
Cast:
Billy Zane, Mia Sara, James Russo, James Coburn, Louis Mandylor, Tommy 'Tiny' Lister, Margaret Avery, Lisa Collins, Mark Rolston, Shannon Wilcox, Vincent Deadrick, Jr., Paula Coburn
Scenario:
Michael Thomas
Muziek:
Conrad Pope
Jaar:
1995
Alt. titels:
Set Up, The
Genres:
Thriller, Misdaad, Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Set Up (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken