Frankrijk 1997. Komedie van Josiane Balasko. Met o.a. Josiane Balasko, Richard Berry, Daniel Prévost, Daniel Ceccaldi en Claude Langmann.

VPRO Cinema

Jaren geleden werden Hugo Martial (Berry) en Gigi Ortega (Balasko) bewonderd als het stel der dromen; ze stonden samen op het toneel en waren veelvuldig samen in de film te zien en in het werkelijke leven waren ze ook een stel. Nu zijn ze op hun retour. Hugo krijgt soms een rolletje in een tv-film en Gigi heeft juist een ontwenningskuur achter de rug. Hun relatie is inmiddels ook op de klippen gelopen en ze zijn erg verbitterd. Ze weigeren nog samen in dezelfde ruimte te komen, dus van samenwerken is helemaal geen sprake meer. Op aandringen van de directeur van een noodlijdend theatertje moet Hugo`s agent Sylvestre (Ceccaldi) hen proberen samen op de b[KA3]uhne te krijgen en uit hun haat- liefde-verhouding een publicitair slaatje te slaan. Een bitter- zoete komedie die een trefzekere typering geeft van het leven tussen en achter de coulissen. Balasko, die naast de hoofdrol ook nog regie en scenario (naar haar eigen toneelstuk) voor haar rekening nam, noemde haar film een komische WHO'S AFRAID OF VIRGINIA WOOLF en daarmee slaat ze de spijker op de kop. De voortreffelijke acteerprestaties en het hoge tempo waarmee alles op de toeschouwer wordt afgevuurd maken het geheel geloofwaardig en onderhoudend al is de rolprent soms wel wat onevenwichtig. Zowel een satire als een huldebetoon aan het Franse toneel. Achter de camera stond Gérard de Battista. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Josiane Balasko
Cast:
Josiane Balasko, Richard Berry, Daniel Prévost, Daniel Ceccaldi, Claude Langmann, Nadia Barentin, Jean-Claude Bouillon, Nicolas Silberg, Jean Sarrus, Jean-Michel Tinivelli, Philippe Bruneau
Productie:
Claude Parnet
Camera:
Gérard de Battista
Muziek:
Catherine Ringer, Ernesto Tito Puente
Jaar:
1997
Alt. titels:
Grand cri d'amour, Un
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Menselijke relaties
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Un grand cri d'amour (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken