Verenigde Staten 1997. Thriller van Stuart Cooper. Met o.a. Shannen Doherty, James Marshall, Phillip van Dyke, Heidi Swedborg en Al Mancini.

VPRO Cinema

De bleekheid in deze suspensefilm, die tegen een winterse achtergrond is gedraaid, is op bepaalde punten opzettelijk aangebracht. Het verhaal gaat over een Amerikaans gezin dat de nodige problemen heeft, maar toegelachen wordt door vrouwe Fortuna als de echtgenoot, die als piloot de kost verdient, ettelijke miljoenen wint in een staatsloterij. Jaloerse medefirmanten saboteren echter zijn vliegtuig, waardoor de vliegende held, zijn vrouw (Doherty) en zoon neerstorten in de besneeuwde, hoge bergen van de Rocky Mountains in het NW van Amerika. Ze moeten zien te overleven door niet alleen de woeste elementen te overwinnen, maar ook door het afweren van moordaanslagen door ex-vrienden die uitsluitend het loterijbriefje willen bemachtigen. Er zijn wel betere films over hebzucht gemaakt; dit koele verhaal is meer een tijdsdoder, waarvan je niet koud of warm wordt. Het scenario is van David Alexander en het camerawerk is van Curtis Petersen.

credits

Regie:
Stuart Cooper
Cast:
Shannen Doherty, James Marshall, Phillip van Dyke, Heidi Swedborg, Al Mancini, John Tench, Scott Ditty, Eric Robertson, Peter Morse, Michael Rudd, Kim McNulty, Steve O'Neill, Phillip Van Dyke
Scenario:
David Alexander
Productie:
Stuart Cooper, Laura J. Medina, Jennifer Davis
Muziek:
Charles Bernstein
Jaar:
1997
Alt. titels:
Ticket, The
Genres:
Thriller, Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Ticket (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken