Vanishing Point

1997, Charles Robert Carner, 91 minuten

Verenigde Staten 1997. Actiefilm van Charles Robert Carner. Met o.a. Viggo Mortensen, Christine Elise, Steve Railsback, Jason Priestley en Keith David.

VPRO Cinema

Ex-autocoureur Jimmy Kowalski (Mortensen) brengt op bestelling luxe auto's van de oostkust naar de westkust, of van het Noorden naar het Zuiden. Hoewel zijn vrouw Raphinia (Elise) op alle dagen loopt, is hij bereid om een Dodge Challenger 1970 van Albuqurque naar Salt Lake City te rijden. Als hij tweeduizend kilometer van huis is, hoort hij dat er complicaties zijn bij de zwangerschap. Als een razende begeeft hij zich op weg. Binnen de kortste keren zit zowat iedere smeris in het land achter hem aan, maar hij slaagt er voortdurend in iedere hindernis te omzeilen. De politie bombardeert Kowalski tot ultrarechtse terrorist annex drugssmokkelaar, maar radiopresentator The Voice (Priestley) stelt zich aan de kant van Jimmy, evenals het grootste deel van de bevolking. Een remake voor de tv van de cultfilm uit 1971, die het originele verhaal aardig getrouw volgt, met hier en daar een kleine wijziging. De film wordt vooral gekenmerkt door de kleurrijke personages van uiteenlopend pluimage die Jimmy onderweg ontmoet.

credits

Regie:
Charles Robert Carner
Cast:
Viggo Mortensen, Christine Elise, Steve Railsback, Jason Priestley, Keith David, Rodney A. Grant, Paul Benjamin, Peta Wilson
Camera:
Daryn Okada
Muziek:
James Verboort
Montage:
Marc Leif
Schrijver:
Malcolm Hart
Jaar:
1997
Genres:
Actiefilm
Trefwoorden:
Roadmovie, Remake
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Vanishing Point (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer