Invierno mala vida

1998, Gregorio Cramer, 84 minuten

Argentinië/Frankrijk 1998. Drama van Gregorio Cramer. Met o.a. Ricardo Bartis, Miguel Guerberoff, Susana Szperling, Gabriel Correa en Luis Ziembrosky Garrafa.

VPRO Cinema

Regisseur Cramer werkte en sleutelde ruim vijf jaar aan zijn film, waarvoor hij met de hulp van Matias Oks en Marcelo Cohen het scenario schreef. Het verhaal gaat over een drankzuchtige gauwdief, Valdivia (Bartis) die bij het kraken van een auto door knappe eigenaresse, zweminstructrice Marina (Szperling) betrapt wordt. Hoe het mogelijk is vraag je je echt af, maar de onwaarschijnlijke en onaantrekkelijke Valdivia speelt het toch klaar om met Marina tussen de lakens te glijden, die er toch zoveel beter uitziet, iets beters verdient en dat gemakkelijk zou kunnen krijgen. Vervolgens stuurt een geheimzinnige opdrachtgever hem de pampa in om het gouden schaap op te sporen. Hoewel aan een ieder de boodschap ontgaat, ziet de kijker lang van te voren aankomen hoe de film als een nachtkaars zal uitgaan. Het is netjes opgenomen, goed gemonteerd en niet te lang, zodat je in verwondering blijft kijken en je jezelf achteraf afvraagt, wát je nu eigelijk gezien hebt. De rolprent is ingedeeld in zes hoofdstukken. Het camerawerk van Victor Gonzales is goed. DTS Stereo.

credits

Regie:
Gregorio Cramer
Cast:
Ricardo Bartis, Miguel Guerberoff, Susana Szperling, Gabriel Correa, Luis Ziembrosky Garrafa, Maria Dolores Villaroel de Aguire, Miguel Guerberof
Scenario:
Gregorio Cramer i.a.w. Marcelo Cohen, Matias Oks
Productie:
Gregorio Cramer, Miléna Poylo, Gilles Sacuto
Camera:
Víctor González
Muziek:
Diego Clemente
Geluid:
Anne-Marie Leduc
Art direction:
Giselle Peisojovich
Montage:
Ana Poliak
Jaar:
1998
Alt. titels:
Winter Land
Genres:
Drama, Fantasy
Trefwoorden:
Episodenfilm, Melodrama, Fantasy
Landen:
Argentinië, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Invierno mala vida (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer