Passion

1996, James Lapine, 120 minuten

Verenigde Staten 1996. Musical van James Lapine. Met o.a. Donna Murphy, Jere Shea, Marin Mazzie, Gregg Edelman en Tom Aldredge.

VPRO Cinema

Dit is de tv-versie van de theatermusical, die in 1994 overladen werd met Tony Awards. Deze muzikale komedie is gebaseerd op de film van Ettore Scola PASSIONE D`AMORE uit 1981 en gaat over de knappe Giorgio (Shea) die rond 1850 verliefd wordt op een getrouwde vrouw, Clara (Mazzie), die een kind heeft. Hun relatie komt op zijn kop te staan als Giorgio het doelwit wordt van Fosca (Murphy), een eenzame, lelijke vrouw, die haar passie aan hem kwijt wil. Fosca laat zich door niets en niemand weerhouden. Murphy's spel als de bezeten vrouw is fascinerend. De teksten en de muziek van Stephen Sondheim zijn heerlijk en zeer suggestief. Het verhaal zal de kijkers wel in twee kampen plaatsen: mensen die erbij zweren en tegenstanders die walgen, maar weinig lieden zullen zich in het midden bevinden. Iedereen die gaat kijken, wordt een ervaring rijker omdat hij als het ware in vertrouwen genomen wordt.

credits

Regie:
James Lapine
Cast:
Donna Murphy, Jere Shea, Marin Mazzie, Gregg Edelman, Tom Aldredge, Francis Ruivivar, Marcus Olson, William Parry, Cris Groenendaal, George Dvorsky
Jaar:
1996
Genres:
Musical, Romantiek, Familiefilm
Trefwoorden:
Disney-film, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Passion (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer