Beck - Die neuen fälle

1997, Pelle Seth, 90 minuten

Zweden/Duitsland/Denemarken 1997. Misdaad van Pelle Seth. Met o.a. Peter Haber, Figge Norling, Mikael Persbrandt, Stina Rautelin en Niklas Falk.

VPRO Cinema

Voer voor krimi-fans van de Zweedse politiecommissaris Beck (Haber), de hoofdfiguur van de cultromans van het Zweeds schrijversduo Maj Sj[KA3]owall-Per Wahl[KA3]o[KA3]o. Deze pilootfilm van een achtdelige Deens-Zweeds-Duitse serie werd eerst in Zweden als bioscoopfilm in omloop gebracht en liet er de kassa`s aardig rinkelen. Het scenario is van Rolf B[KA3]orjlind en het verhaal gaat over twee veertien-jarige Afrikaanse jongens, die in Stockholm levenloos worden aangetroffen. De enige aanwijzing naar de daders en motieven zijn de foto`s die internetspecialiste Lena Klingstr[KA3]om (Rautelin), bijgenaamd de Cyber-Cop, vindt op de homepage van een pedofiel. Het spoor leidt naar een vrijmetselaarsloge en een hooggeplaatste rechter. Martin Beck en zijn sarcastische collega inspecteur Gunvald Larsson (Persbrandt) nemen het risico om een jongen als lokvogel in te zetten, maar de gevaarlijke operatie loopt eerst nog even fors uit de hand. De film leverde in de geest van de oorspronkelijke schrijvers een stukje kritiek op de Zweedse welvaartmaatschappij en alles is netjes geactualiseerd voor de jaren 1990. Bepaald anders dan wat Sjöwall en Wahlöö deden in hun boeken, die gesitueerd zijn in de jaren 1960-7O. Het camerawerk is van John Christian Rosenlund.

credits

Regie:
Pelle Seth
Cast:
Peter Haber, Figge Norling, Mikael Persbrandt, Stina Rautelin, Niklas Falk, Per Morberg, Ottfried Fischer, Rebecka Hemse, Ingvar Hirdwall, Frederik Ultvedt, Michael Nyqvist, Anna Ulrika Ericsson, Gerhard Hobersdorfer, Jan Von Melen, Stefan Roos, Oscar Löfkvist
Scenario:
Rolf Börjlind
Camera:
John Christian Rosenlund
Muziek:
Ulf Dageby
Jaar:
1997
Alt. titels:
Kommissar Beck - Die neuen Fälle: Der Lockvogel, Lockvogel, Der
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Zweden, Duitsland, Denemarken


op televisie
0 uitzendingen

Beck - Die neuen fälle (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer