Verenigde Staten/Duitsland/Frankrijk 1998. Drama van Neil Hollander. Met o.a. Charlotte de Turckheim, Stacy Keach, Stephan Sao Nelet, Oscar Tevez en Jeff Kronson.

VPRO Cinema

De lerares Frans, Mademoiselle Brown (De Turckheim), is onthutst als ze een documentaire ziet over Chinese weeskinderen. Het zijn voornamelijk meisjes, want de Chinese wet staat slechts [KA1]e[KA1]en kind per gezin toe en Chinese ouders in spe hebben liever een jongen dan een meisje. Bijgevolg puilen de weeshuizen uit van de in de steek gelaten meisjes. Brown is vastbesloten om hier iets tegen te ondernemen. Ze wil 109 meisjes, die in erbarmelijke omstandigheden leven, helpen het land te verlaten voor iets beters. Ze dwingt kapitein Savienko (Keach) die met zijn schip zonder thuishaven op een lading wacht, te helpen. Ze laat hem de papieren opstellen voor een lading tropische vogels met bestemming Manilla in de Filippijnen. Onderweg moeten ze strijd leveren met piraten en ze kunnen niet terug vanwege de Chinese autoriteiten. Een vreemde mengeling van een exotische avonturenfilm, een kritisch pamflet en een docudrama. Het uitgangspunt is interessant, maar er is te weinig actie en veel te weinig kritiek op de wantoestanden. Hierdoor valt de film tussen de wal en het schip, terwijl hij met de de beste bedoelingen werd gemaakt. Regisseur Hollander schreef het scenario samen met Régine Michel. Fotografie is van John Cressey.

credits

Regie:
Neil Hollander
Cast:
Charlotte de Turckheim, Stacy Keach, Stephan Sao Nelet, Oscar Tevez, Jeff Kronson, Telly Babasa, Stanley Katz, Isabel Lin, Lovely Neil-Sapid, Nick Nicholson, Irène J. Oclarit, Tony Vanaria, Linda Wang, Joan Villarin, Jean Veloso
Scenario:
Regisseur Hollander
Productie:
Patrick Moine, Muriel Saleza, Olli Laperal, Alexander Wesemann, François Enginger
Camera:
John Cressey
Muziek:
Christophe Henrotte
Jaar:
1998
Alt. titels:
Oiseaux de passage, Les
Genres:
Drama, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Docudrama
Landen:
Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Les oiseaux de passage (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken