Verenigde Staten 1997. Komedie van Stephen Kessler. Met o.a. Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Randy Quaid, Ethan Embry en Marisol Nichols.

VPRO Cinema

Een overdaad aan melige en puberale humor in deze vierde aflevering uit de National Lampoon's Vacation-serie. Clark Griswold (Chase) staat aan het hoofd van een Amerikaanse familie Doorsnee die de vakantiedagen wil doorbrengen in Las Vegas. De kinderen vragen zich vooralsnog af wat ze er moeten doen. Officieel is gokken voor jonge tieners verboden, en zwarte limo's en feeërieke straatverlichting gaan op den duur knap vervelen. Pa weet raad: 'Laat ze maar, dan kunnen ze op hun gemak in de problemen komen.' De grap is natuurlijk dat de kinderen zich aardig weten te redden, terwijl pa zich - oa bij een bezoekje aan de Hoover-dam - fors in de nesten werkt. Bonus: optreden van Wayne Newton als entertainer en als womanizer.

credits

Regie:
Stephen Kessler
Cast:
Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Randy Quaid, Ethan Embry, Marisol Nichols, Miriam Flynn, Wayne Newton, Sid Caesar, Julio Oscar Mechoso, Wallace Shawn, Sly Smith
Scenario:
Elisa Bell
Productie:
Jerry Weintraub
Camera:
William A. Fraker
Muziek:
Joel McNeely
Montage:
Seth Flaum
Jaar:
1997
Alt. titels:
National Lampoon's Vegas Vacation
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Sequel
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Vegas Vacation (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken