Duitsland 1995. Komedie van Peter Lilienthal. Met o.a. Biene, Tal Feingold, Jill Feingold, Roy Nathanson en Rusty Jacobs.

VPRO Cinema

Tali (Tal Feingold) treft op straat een verwaarloosde hond aan. Ze ontfermt zich over het arme beest, dat ze Wasserman noemt. Het klikt tussen beiden. Als de hond herstelt, blijkt hij over zangtalent te beschikken en wordt in heel Isra[KA3]el beroemd en goud waard, waarop zijn gemene eigenaar zich onmiddellijk meldt. Tali weigert echter Wasserman terug te geven. Als de dierenbeul niet snel genoeg zijn zin krijgt, doet hij aangifte bij de politie, die zich gedwongen voelt Tali op te pakken, maar die laat zich niet zomaar pakken. Een aandoenlijke film over mens en dier, gebracht met een lach en een traan. Biene, een vrouwtjes-Labrador, speelt de hoofdrol. Ze doet het heel goed na een tweetalige (Duits en Engels) training van drie maanden door Joe Bodemann. Naar de Israëlische bestseller van Yoram Kaniuk. Eersteklas camerawerk van Gerard Vandenberg. In Israël opgenomen.

credits

Regie:
Peter Lilienthal
Cast:
Biene, Tal Feingold, Jill Feingold, Roy Nathanson, Rusty Jacobs, Alon Aboutboul, Michael Jamili, Rami Dannon, Yonathan Hova, Earle Noble
Muziek:
Claus Bantzer
Jaar:
1995
Alt. titels:
Singende Hund, Der
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tragikomedie, Dierenfilm, Familiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen