Tatort - Schüsse auf der Autobahn

1998, Hartmut Griesmayr, 90 minuten

Duitsland 1998. Mysterie van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Kurt Hart, Bernd Tauber en Tatjana Clasing.

VPRO Cinema

Als vrachtwagenchauffeur Heinz Stamm (Heise) op een afrit van de Duitse autobaan doodgeschoten is, concluderen Stoever (Krug) en Brockm[KA3]uller (Brauer) dat het om een crime passionnel gaat, omdat Stamm rommelde met de vrouw van Erich Dzchydl (Tauber). Enige tijd later wordt Stamms collega Albrecht Heuer op dezelfde afrit neergeschoten. De Autobahnpolizei meent dat er een schietgrage gek aan het werk moet zijn. Berichten in de pers zouden algemene paniek kunnen veroorzaken. Stoever en Brockm[KA3]uller laten zich niet van de wijs brengen door hun collega`s, maar zien hun theorie in duigen vallen als Dzchydl wordt vermoord. Een ander moordmotief - de hoofdprijs in een illegale lotto - blijkt eveneens een vlieger te zijn die niet opgaat. Tenslotte stuiten onze commissarissen uit de Hanzestad op een groot milieuschandaal. Deze niet al te spectaculaire aflevering bevat een tamelijk modieus verhaal (voor de tijd waarin het geschreven werd), dat het vooral moet hebben van de perfecte rol van Krug, effectief gesteund door Brauer. Het scenario is van Raimund Weber. Nummer 389 in de reeks.

credits

Regie:
Hartmut Griesmayr
Cast:
Manfred Krug, Charles Brauer, Kurt Hart, Bernd Tauber, Tatjana Clasing, Reiner Heise, Christa Pillmann, Peter Mohrdieck, Susanne Lüning, Jürgen Morche, Silvan-Pierre Leirich
Scenario:
Raimund Weber
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1998
Alt. titels:
Schüsse auf der Autobahn
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Milieufilm, Truckersfilm, Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer