Boca

1995, Walter Avancini, 91 minuten

Verenigde Staten 1995. Drama van Walter Avancini, Sandra Wernick en Sandra Werneck. Met o.a. Rae Dawn Chong, Martin Kemp, Tarcisio Meira, Patrick De Oliveira en Martin Sheen.

VPRO Cinema

In pijnlijke flashbacks verhaalt een Amerikaanse tv- verslaggeefster in Brazili[KA3]e van de afschuwelijke slachtpartijen onder duizenden dakloze kinderen in Rio de Janeiro door aan de politie geli[KA3]eerde doodseskaders. Ze wendt zich tot Boca (Meira), een charismatische maar gevaarlijke misdadiger met een Robin Hood-reputatie. De makers die samenwerken met de producent van erotische films Zalman King (RED SHOE DIARIES, WILD ORCHID), zijn duidelijk begaan met hun ijzingwekkende onderwerp (en dat is het, want dergelijke wreedheden gebeuren echt), maar ze passen de technieken van de seksfilm toe op dit sociale drama. Scènes vol hete passie, verleiding en schaars geklede carnavalsdansers worden op bedenkelijke wijze vervlochten met het thema van de mensenrechten. Naar een scenario van Ed Silverstein, met camerawerk van Pedro Farkas.

credits

Regie:
Walter Avancini, Sandra Wernick, Sandra Werneck
Cast:
Rae Dawn Chong, Martin Kemp, Tarcisio Meira, Patrick De Oliveira, Martin Sheen, José Lewgoy, Denise Milfont, Tareisio Meira
Muziek:
Simon Goldenberg, Geoff MacCormack, George S. Clinton, Adam Gargoni, Midge Ure
Jaar:
1995
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Erotiek, Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Boca (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer