Japan/Verenigde Staten/Frankrijk/Duitsland 1997. Romantiek van Wayne Wang. Met o.a. Jeremy Irons, Gong Li, Maggie Cheung, Michael Hui en Rubén Blades.

VPRO Cinema

Tegen de achtergrond van de overdracht van Hong Kong aan de Chinese Volksrepubliek in 1997 worden een vijftal personages door de camera gevolgd. De kijker deelt met hen hun verlangens, de hoop, de vooruitzichten en hun angsten ten opzichte van hun onzekere toekomst. Een Engelse journalist John (Irons) woont al vijftien jaar in Hong Kong en is verliefd op de knappe Vivian (Li), die afkomstig is uit de Volksrepubliek en een karaoke-bar runt. Zij hoopt echter dat de succesvolle en rijke zakenman Chang (Hui) met haar wil trouwen. Terwijl John een soort video-dagboek draait van de overdracht aan communistisch China, raakt hij ge[KA3]intrigeerd door de eigenzinnige Jean (Cheung), die bij toeristen haar kostje bij elkaar bedelt. Het scenario van Jean- Claude Carrière is te symbolisch om via deze hoofdpersonages, met wie de kijker zich maar moeilijk kan identificeren, de grote culturele tegenstellingen uit te drukken. De muziekscore van Graeme Revell werd op het Festival van Venetië bekroond.

credits

Regie:
Wayne Wang
Cast:
Jeremy Irons, Gong Li, Maggie Cheung, Michael Hui, Rubén Blades
Productie:
Lydia Dean Pilcher, Jean-Louis Piel, Michiyo Yoshizaki, Reinhard Brundig, Akinori Inaba, Jean Labadie, Heidi Levitt, Jessinta Liu
Muziek:
Graeme Revell
Jaar:
1997
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Japan, Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Chinese Box (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken