008 - Agent wider Willen

2000, Olaf Götz, 93 minuten

Duitsland 2000. Actiefilm van Olaf Götz. Met o.a. Marco Hofschneider, Stefanie Stappenbeck, Udo Schenk, Klaus Schindler en Falk-Willy Wild.

VPRO Cinema

De hoofdrol in deze film, compleet met exploderende vrachtwagens in het centrum van Berlijn, wordt eigenlijk gespeeld door een metallic blauwe BMW 523i cabriolet, die voorzien is van allerlei technische snufjes, die de Batmobil en de auto van James Bond zouden moeten evenaren. Verder in de hoofdrollen een held- tegen-wil-en-dank Serafim Schr[KA3]oder (Hofschneider), een na[KA3]ief broekie bij de politie die in feite een angsthaas is en tegengewerkt wordt door zijn superieuren, en zijn lieve vriendin Maria Gorbes (Stappenbeck) die nog studente is. Inzet van dit verhaal (met de hoop op een tv-serie) is de geplande roof van de Britse kroonjuwelen, die in Berlijn tentoongesteld worden. Wie niet al teveel nadenkt kan zich best door deze grotendeels clichématige actie met stereotiepe personages laten vermaken. Het scenario is van Andreas Föhr en Thomas Letocha. Wellicht is het aller opwindenste aan deze film de geroutineerde muziek van Peter Thomas, die in het grijze verleden de Duitse EDGAR WALLACE- en JERRY COTTON-verfilmingen alsmede series zoals Der Alte van gemakkelijk in het gehoor liggende klanken voorzag. De hoofdrollen doen hun best onder de regie van de 35-jarige regisseur Götz, die geboren is in de voormalige DDR.

credits

Regie:
Olaf Götz
Cast:
Marco Hofschneider, Stefanie Stappenbeck, Udo Schenk, Klaus Schindler, Falk-Willy Wild, Ulrike Kriener, Oliver Stern, Matthias Riedel
Scenario:
Andreas Föhr
Muziek:
Peter Thomas
Jaar:
2000
Alt. titels:
Agent wider Willen, Null Null Acht - Agent wider Willen
Genres:
Actiefilm, Komedie
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

008 - Agent wider Willen (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer