Anna H. - Geliebte, Ehefrau und Hure

2000, Michael Keusch, 91 minuten

Duitsland 2000. Michael Keusch. Met o.a. Doreen Jacobi, Thure Riefenstein, Simone Thomalla, Rotraut Sieger en Ivana Kansy.

VPRO Cinema

Anna Heller (Jacobi) is een verveelde, gedeprimeerde en verwaarloosde huisvrouw. Haar man Peter (Riefenstein) heeft het veel te druk met zijn werk en Anna`s schoonmoeder laat geen gelegenheid ongemoeid om haar te vernederen. Op komt vlotte `tante` Tina (Thomalla) die Anna overhaalt in haar rendez-vous- huis, gemaskerd mannen hun seksuele fantasie te laten uitleven en te bevredigen tegen betaling. De sociaalvoeldende Tina neemt slechts genoegen met een percentage. Op een dag is Anna`s nieuwe klant haar eigen man, Peter! Hij herkent haar niet en gaat uitweiden over het tekort aan liefde en genegenheid in zijn huwelijk. Zou het goed aflopen met die twee? Het tamelijk ongeloofwaardige scenario van genrespecialist (daar is niet veel voor nodig!) Andrew Findlay die `werken` op zijn naam heeft staan als VERGEWALTIGT - EINE FRAU SCHL[KA3]AGT ZUR[KA3]UCK en DIE SINGLEFALLE - LIEBESSPIELE BIS ZUM TOD, doet grotendeels een beroep op de primitieve instincten van de kijker. Het grote verschil met een ordinaire seksfilm komt door actrices van gehalte (Jacobi en Thomalla) en de vaardige regie van Keusch. Niettemin is en blijft het een hoop onzin. De waardering is vanwege de spelprestaties en de regie geflatteerd.

credits

Regie:
Michael Keusch
Cast:
Doreen Jacobi, Thure Riefenstein, Simone Thomalla, Rotraut Sieger, Ivana Kansy, Doc Simpson, Jeannine Burch
Jaar:
2000
Alt. titels:
Geliebte, Ehefrau und Hure, Verbotene Leidenschaft - Die geheimen Träume einer Ehefrau, Geheimen Träume einer Ehefrau, Die
Trefwoorden:
Erotiek
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer