Duitsland 2000. Drama van Marco Serafini. Met o.a. Walter Sittler, Anja Kling, Michael Roll, Jasmin Gerat en Frank Behnke.

VPRO Cinema

De toevallige ontmoeting van Dr. Robert Thelen (Sittler), een katholieke priester uit een klein Beiers gehucht, met de sportieve journaliste Sarah Linde (Kling) leidt tot een hartstochtelijke verbintenis, waardoor Sarah zwanger raakt. Uiteraard halen zij daarbij niet alleen het odium op de hals van de kerk, maar ook van Roberts naaste familie, en die van Rainer Bach (Roll), de chefarts van het plaatselijke ziekenhuis, waarmee Sarah al jaren lang bevriend is. Door toedoen van Sarah geneest Nicolai (Orda), Roberts neefje, dat in een coma geraakt was door een bijna-verdrinking op wonderbaarlijke wijze en hierdoor accepteert iedereen ten lange leste het ongebruikelijke paar. Kort voor de bevalling wordt bij Sarah leukemie geconstateerd en chemotherapie lijkt de enige uitweg te zijn, maar dat zal het kind in Sarah's buik niet overleven. Het scenario voor deze superdraak, waarvoor het dik genieten is, is van Christiane Sadlo. De drie hoofdrollen Sittler, Roll en Kling mogen er zijn, waarbij Anja aantrekkelijker dan ooit, er zonder meer uitspringt. Het camerawerk is van Bernd Neubauer. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

credits

Regie:
Marco Serafini
Cast:
Walter Sittler, Anja Kling, Michael Roll, Jasmin Gerat, Frank Behnke, Gabi Herz, Nicolas Orda, Maximilian Krückl, Jaecki Schwarz
Camera:
Bernd Neubauer
Muziek:
Hans Günter Wagener
Jaar:
2000
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Tweedeler, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das Herz des Priesters (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken