Folle d'elle

1998, Jérôme Cornuau, 82 minuten

Frankrijk 1998. Romantiek van Jérôme Cornuau. Met o.a. Ophélie Winter, Frédéric Bouraly, Philippe Duquesne, Raquel Welch en Didier Cauchy.

VPRO Cinema

Onverbeterlijke versierder Marc (Barr) komt aan de kost als fotograaf, maar als hij een opdracht verknoeit door een knappe blondine te versieren tijdens een saaie reportage met hoge pieten, vliegt hij de laan uit. Nu dat hij werkloos is, vindt hij onderdak bij enkele homofiele vrienden (Bouraly en Duquesne). Zij willen dat hij aandacht schenkt aan een vriendin die in haar trots is gekwetst en allergisch is geworden voor macho`s. Zij blijkt niemand minder dan de aantrekkelijke blondine die hem zijn baan heeft gekost. Tot overmaat van ramp blijkt carri[KA2]erevrouw Lisa (Winter), de schoonheid in kwestie, uitsluitend homo's in haar nabijheid te kunnen velen. Om haar te veroveren moet hij dus voor homo spelen. Wat een uitgangspunt had kunnen zijn voor een geestige relatiekomedie, wordt volledig de grond ingeboord door de ambitieuze toon van de film en het blufferige gedoe om op locatie te filmen in Amerika. Raquel Welch mag even opdraven als Jacqueline, de moeder van Lisa, maar ze wordt zo erbarmelijk ingedubd dat ze eigenlijk een proces zou moeten aanspannen tegen de producenten. Behalve enkele spitse vondsten in het scenario van Mary Logan, Guy-Pierre Bennet en Franc Gaggiano is er aan deze flauwe film niet veel te beleven. Naar een verhaal van Alain Gillot. Het camerawerk is van Jean- Claude Thibaut. Tweede samenwerking tussen Winter en regisseur Cornuau. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Jérôme Cornuau
Cast:
Ophélie Winter, Frédéric Bouraly, Philippe Duquesne, Raquel Welch, Didier Cauchy, Dominic Keating, Gilles Lellouche, Jean-Pierre Kalfon, Jean-Marc Barr
Scenario:
Mary Logan
Productie:
François Xavier Decraenne
Camera:
Jean- Claude Thibaut
Muziek:
Eric Devulder
Schrijver:
Alain Gillot
Jaar:
1998
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Romantische komedie
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Folle d'elle (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer