Une chance sur deux

1997, Patrice Leconte, 110 minuten

Frankrijk 1997. Komedie van Patrice Leconte. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Alain Delon, Vanessa Paradis, Eric Defosse en Michel Aumont.

VPRO Cinema

De twintig-jarige Alice (Paradis) heeft haar vader nooit gekend. Verslingerd aan snelle wagens is ze wegens autodiefstal in de gevangenis beland. Een maand voor haar vrijlating sterft haar moeder, die haar een cassette nalaat, waarop ze iets van het geheim onthult over het vaderschap. Twintig jaar geleden was ze verliefd op twee mannen. Toen ze zwanger werd, hield ze het voor hen geheim. Aan Alice nu om uit te zoeken wie haar vader is. Alice gaat naar de Franse Rivi[KA2]era, waar ze L[KA1]eo Brassac (Belmondo) en Julien Vignal (Delon) aantreft. Een van hen moet haar vader zijn. Ze zetten zich snel over hun verbazing heen en voelen zich verantwoordelijke vaders. Als Alice een auto bij een discotheek pikt, blijkt die van de Russische maffia te zijn. Zo krijgen Brassac en Vignal onmiddellijk werk aan de winkel als de Russische gangsters niet niet alleen hun auto terug willen, maar ook een koffer met geld. Zorgeloze amusementsfilm die 28 jaar na BORSALINO Belmondo en Delon nogmaals herenigt. Zoals te verwachten werd het een vlotte, avontuurlijke komedie met een dosis actie, spektakel en tederheid waarbij de twee heilige mastodonten van de Franse film de kans krijgen zichzelf te relativeren. Geen grote filmkunst, maar zeker niet langdradig of vervelend. Leconte schreef het scenario samen met Patrick Dewolf. Vanessa zingt met haar eigen stem in het Russisch en bestuurt zelf de snelle auto's. Voor de fotografie is Steven Poster verantwoordelijk. Dolby Stereo Digital.

credits

Regie:
Patrice Leconte
Cast:
Jean-Paul Belmondo, Alain Delon, Vanessa Paradis, Eric Defosse, Michel Aumont, Jacques Roman, Valery Gataev, Philippe Magnan, Olivier Parenty
Scenario:
Patrice Leconte, Serge Frydman, Patrick Dewolf
Productie:
Christian Fechner
Camera:
Steven Poster
Muziek:
Alexandre Desplat
Jaar:
1997
Alt. titels:
1 chance sur 2
Genres:
Komedie, Actiefilm
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Une chance sur deux (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer