Verenigde Staten 1996. Romantiek van Bill Bennett. Met o.a. Sandra Bullock, Denis Leary, Stephen Dillane, Yaphet Kotto en Mike Starr.

VPRO Cinema

Niet al te briljante metselaar Frank (Leary) schnabbelt af en toe als kruimeldief. Hij krijgt de opdracht om een schilderij van Matisse te stelen en dit te bezorgen aan een koper op een eilandje voor de kust van New England. Hij krijgt zowel de politie als de FBI achter zich aan. Het zou evenwel een peulenschil geweest zijn, ware het niet dat Franks uitgekookte vriendin Roz (Bullock) geëist had dat dit het laatste klusje was, waarmee zij hem zou assisteren. Anders zou hij haar mooi kunnen vergeten. Een flinterdun verhaaltje dat bij elkaar gehouden moet worden door de geestige dialogen van ex-comedian en huiskomiek van MTV Leary. Dit zou ruim voldoende geweest zijn voor een aflevering van een sitcom, ware het niet dat het hier om een avondvullende speelfilm gaat, waarvoor een dergelijke inhoud beslist te mager is ondanks de aanwezigheid van de sensuele Bullock. Leary schreef het flinterdunne scenario samen met Mike Armstrong. Het camerawerk is van Andrew Lesnie. Het liedje 'Haunted', dat men bij de aftiteling hoort, wordt gezongen door Sinead O'Connor en Shane McGowan. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Bill Bennett
Cast:
Sandra Bullock, Denis Leary, Stephen Dillane, Yaphet Kotto, Mike Starr, Jonathan Tucker, Wayne Robson, Michael Badalucco, Lenny Clarke, Don Gavin
Camera:
Andrew Lesnie
Muziek:
Nick Glennie-Smith, Paddy Moloney
Jaar:
1996
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantische komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Stolen Hours (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken