Duitsland 1999. Mysterie van Erwin Keusch. Met o.a. Axel Milberg, Detlef Bothe, Katja Weitzenböck, Dieter Kirchlechner en Hanna Rudolph.

VPRO Cinema

In de tweede zaak van Hauptkommissar Jakob Jakobson (Milberg) uit M[KA3]unchen zegt deze nieuwe politieman tegen zijn assistent: `Nu la[KL29] mal den Chef weg! Und sag endlich du...` De kijker weet dan dat er zich een nieuwe krimi-serie gesetteld heeft. Gaandeweg krijgt Jakobson vaste vorm, dankzij Milberg: taai, verbeten, het scherpe verstand [KA2]a la Heinz R[KA3]uhmann verscholen achter een portie kleinburgerlijkheid. Hij drinkt op Oudejaarsavond in zijn stamcaf[KA1]e een pilsje, terwijl er in een bijzaaltje een gevecht losbreekt. Een ingenieur wordt er door een rake klap doodgemept. De dader blijkt een huurmoordenaar te zijn, en hem aan de tand voelen wordt moeilijk, want ook hij legt het loodje. Voorts blijkt dat het slachtoffer onder een valse identiteit door het leven ging en dat zijn knappe vrouw Susan (Weitzenböck) als daderes wordt aangemerkt omdat zij tuk zou zijn op een miljoenenerfenis. Een spannende show-down zorgt voor een dramatisch einde. Geschreven door Michael Fengler en Margot Rothkirch. Keusch doet zijn reputatie van regisseur alle eer aan, hij verdoezelt het gebrek aan logica met spookachtige, duistere, sfeervolle beelden. Het camerawerk is van Johannes Kirchlechner.

credits

Regie:
Erwin Keusch
Cast:
Axel Milberg, Detlef Bothe, Katja Weitzenböck, Dieter Kirchlechner, Hanna Rudolph, Janette Rauch, Wilfried Hochholdinger, Klaus Barner
Scenario:
Michael Fengler
Camera:
Johannes Kirchlechner
Muziek:
Andreas Köbner
Jaar:
1999
Alt. titels:
Mann für alle Fälle - Ein ganz gewöhnlicher Totschlag, Der, Ganz gewöhnlicher Totschlag, Ein
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen