Deadly Games

1995, Leonard Nimoy, 104 minuten

Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van Leonard Nimoy. Met o.a. Cynthia Gibb, James Calvert, Christopher Lloyd, Stephen T. Kay en Tom Rathman.

VPRO Cinema

Leuk SF-avontuur over een videospel dat organisch wordt in het interactieve universum en vervolgens volledig op hol slaat. Zachtaardige informatica-ingenieur Gus Lloyd (Calvert) ontwerpt videospellen en baseert zijn slechterikken op mensen uit zijn omgeving, die hem mateloos irriteren. Door een idioot voorval worden de sinistere Sebastian Jackal (Lloyd) en zijn dito trawanten losgelaten op de vredelievende mensheid in de echte wereld. Jackals doel is zo snel mogelijk de macht over onze planeet te veroveren en alles wat op zijn weg komt te vernietigen. De enige echte tegenstanders die hij heeft zijn Gus en zijn ex-vrouw Lauren Ashborne (Gibb), die in het spel van Gus de rol van de mooie meid in moeilijkheden was toebedeeld en de hoofdprijs voor degene die haar kon bevrijden. Medeproducent Paul Bernbaum en Anthony Spinner schreven een leuk scenario voor deze pilotfilm, dat verder de weg uitstippelde voor een gelijknamige tv-serie. Er wordt met verve en humor gespeeld. Het camerawerk van Billy Dickson oogt mooi.

credits

Regie:
Leonard Nimoy
Cast:
Cynthia Gibb, James Calvert, Christopher Lloyd, Stephen T. Kay, Tom Rathman, Shirley Jones, Tony Carreiro, Page Leong, Georgann Johnson
Jaar:
1995
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Deadly Games (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer