Duitsland 1994. Drama van Jo Baier en Peter Schulze-Rohr. Met o.a. Rosel Zech, Dietrich Siegl, Ruth Hausmeister, Anette Felber en Leo Wittrien.

VPRO Cinema

In dit drama dat meestal in vier delen wordt uitgezonden, staat de vrouwelijke arts Karla Spiehweg (Zech) die al vijftien jaar pionierswerk verricht in India, in het brandpunt. Vanwege het overlijden van haar vader die ook arts was, keert zij naar haar geboortedorp in het Zwarte Woud terug. Haar moeder smeekt haar de praktijk van haar vader over te nemen. Dr. Karla gaat terug naar India ondanks verwoede pogingen van Eddie Fasching (Siegl), die verliefd op haar is. Achteraf blijkt dat zij in het geheim getrouwd is. De echtgenoot die zich verwaarloosd voelt, keert naar zijn familie in het Burgerland terug. Deze tv-film lijkt op een moderne versie van een zeperige Courths- Mahlergeschiedenis. De finale bevestigt dit vermoeden: Karla wordt zelf ziek, heeft borstkanker en slechts vlak vóór een chirurgische ingreep, vertelt zij het aan haar man. Dik melo in het kwadraat. Niet te missen voor liefhebbers van dergelijke drama's, waarbij best een traantje mag vloeien. Het scenario is van Peter Steinbach. Het camerawerk is van Johannes Hollmann.

credits

Regie:
Jo Baier, Peter Schulze-Rohr
Cast:
Rosel Zech, Dietrich Siegl, Ruth Hausmeister, Anette Felber, Leo Wittrien, Manfred Steffen, Michal Henemann, Burghart Klaußner, Torsten Bauer
Scenario:
Peter Steinbach
Camera:
Johannes Hollmann
Muziek:
Jochen Schmidt-Hambrock
Jaar:
1994
Alt. titels:
Indische Ärztin, Die, Heimkehr, Die, Hochzeit, Die, Herzen in Not, So lang ich leb auf Erden
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Doktersdrama, Serie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die indische Ärztin (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken