Frankrijk 1998. Komedie van Jean-Louis Benoît. Met o.a. José Garcia, Denis Podalydès, Isabelle Carré, François Berléand en Frnaçois Morel.

VPRO Cinema

Michel (Garcia) is schrijver van kinderboeken. Hij laat in zijn verhalen dieren de heldenrol spelen. Hij is ontroostbaar als zijn vriendin hem in de steek heeft gelaten voor een Chinees. Michel is al zijn inspiratie kwijt. Zijn vriend G[KA1]erard (Podalyd[KA2]es) doet vruchteloze pogingen om hem enige afleiding te bezorgen. Ook de lieve Lise (Carr[KA1]e) lukt het niet om Michel zijn oude vriendin te laten vergeten. Hij wordt verteerd door het verlangen om wraak te nemen op de Chinees. Na een forse slok en heel wat drugs die Lise hem had bezorgd, probeert hij in een benevelde toestand en midden in een delirium tremens aan inspecteur Chevalot (Berléand) het geval uit te leggen. Alles eindigt ermee dat hij het vliegtuig naar Hong Kong neemt om zijn vriendin en de Chinees op te sporen. Dit komische en verbijsterende avontuur vermengt het gesloten wereldje van een schrijver met een steeds idioter wordende geschiedenis die groter is dan zijn eigen fantasie. Het meest geslaagde stuk van de film is het gesprek tussen de schrijver en de inspecteur van politie, dat de kijker zowel op een dwaalspoor brengt als dat het te gek is. Helaas begint al dat verbijsterende gedoe van de hoofdrol Garcia je na een tijdje te vervelen ondanks diens sublieme spel. Het camerawerk is van Dominique Chapuis.

credits

Regie:
Jean-Louis Benoît
Cast:
José Garcia, Denis Podalydès, Isabelle Carré, François Berléand, Frnaçois Morel, Paul Minthe, Laurent Stocker, Valérie Bonneton, Catherine Samie, Sylvie Joly, Yin Bing
Productie:
Raymond Blumenthal
Camera:
Dominique Chapuis
Muziek:
Marc-Antoine Beldent
Jaar:
1998
Alt. titels:
Mort du chinois, La
Genres:
Komedie, Actiefilm
Trefwoorden:
Tragikomedie, Wraakfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La mort du chinois (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken