À vendre

1998, Laetitia Masson, 120 minuten

Frankrijk 1998. Komedie van Laetitia Masson. Met o.a. Sandrine Kiberlain, Sergio Castellitto, Jean-François Stévenin, Chiara Mastroianni en Aurore Clément.

VPRO Cinema

De film gaat over de omzwervingen van France Robert (Kiberlain) die op haar trouwdag verdween met een tas, waarin een half miljoen Francs (nog geen honderdduizend euro) zat. Pierre Lindien (St[KA1]evenin), de man die ze had moeten trouwen, geeft een Italiaanse priv[KA1]edetective, Luigi Primo (Castellitto) opdracht om haar op te sporen. Hij gaat van Marseille naar Grenoble en ondervraagt haar ouders, ex-vriendjes, een prostituée, een werkster en een werkloze vrouw. Als hij terug naar af is, verschijnt zij plotseling voor de huwelijksceremonie, maar dat is slechts een afleidingsmanoeuvre om opnieuw te verdwijnen. Luigi vindt haar tenslotte in New York, waar zij leeft van de betaalde liefde. De film geeft het portret van een vrouw, die voor de man die haar tegenpool is, ongrijpbaar blijkt. De makers zijn er niet in geslaagd om clichés te vermijden en de personages zijn opgebouwd volgens het principe om ze zo laat mogelijk te profileren met als gevolg dat hun handelingen onwerkelijk lijken. Toch zitten er roerende facetten aan de personage die door Kiberlain gespeeld wordt, als ze in opstand komt tegen haar uitgestippelde toekomst. Instinctief gemaakte cinema, waarbij de situaties ter plekke bedacht worden als men aan het draaien is, en die leven in de brouwerij moeten brengen. De minimale muziek van Siegried heeft een maximaal effect. Het camerawerk is van Antoine Héberlé.

credits

Regie:
Laetitia Masson
Cast:
Sandrine Kiberlain, Sergio Castellitto, Jean-François Stévenin, Chiara Mastroianni, Aurore Clément, Mireille Périer, Samuel Le Bihan
Productie:
Nicolas Daguet
Camera:
Antoine Héberlé
Muziek:
Siegfried
Jaar:
1998
Genres:
Komedie, Mysterie
Trefwoorden:
Road-movie, Detectivefilm
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

À vendre (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer