Dou

1996, Tsui Hark, 100 minuten

Hongkong SAR van China/Cuba/Verenigde Staten 1996. Actiefilm van Tsui Hark. Met o.a. Wing Zhao, Xiong Xinxin, Sang Ni, Wai Tin-chi en Chan Ho.

VPRO Cinema

Deze film is een nieuwe bewerking van de inmiddels klassiek geworden THE ONE-ARMED SWORDSMAN uit 1967. Deze versie is gladjes gemaakt en prachtig van vormgeving. De film begint met de voice- over van de bevallige Siu-ling (Ni), de dochter van de Meester (Tin-chi), die dagdroomt dat haar vaders wapensmeden Ding On (Zhao) en Iron Head (Ho) naar haar hand dingen. De vader van Ding On wordt gedood door de getatoe[KA3]eerde bandiet Fei Lung (Xinxin), waarna hij erop uittrekt om de moordenaar van zijn vader op te sporen. Voor het echter zo ver is, raakt Ding On een arm kwijt als hij Siu-ling uit de klauwen redt van plaatselijke schurken. Het leven van Ding On wordt gered door wildebras Black Head (Bik-ha). Ding On bestudeert het half verkoolde handboek van zijn vader en gaat met diens gedeeltijk afgestompte zwaard trainen, terwijl Siu-ling, Black Head en een prostitu[KA1]ee (Chow) de buurt onveilig maken. De onvermijdelijke showdown met Fei Lung heeft uiteraard plaats. Hoewel het geheel rauw (veel bloed) overkomt, beantwoordt de film fijntjes aan de eisen van het genre (wervelend in alle opzichten), waardoor liefhebbers de rolprent als een lust voor het oog en een streling van hun overige zintuigen ervaren. Het camerawerk vol prachtige beelden is van Keung Kwok-man. Het scenario is van Hark, So Man-sing en Koan Hui. Ook bekend als DOA.

credits

Regie:
Tsui Hark
Cast:
Wing Zhao, Xiong Xinxin, Sang Ni, Wai Tin-chi, Chan Ho, Chung Bik-ha, Valerie Chow, Man Cheuk Chiu, Moses Chan, Xin Xin Xiong
Scenario:
Tsui Hark
Productie:
Tsui Hark, Raymond Chow
Camera:
Gam Sing
Muziek:
Wu Wai-lap, Wong Ying-Wah
Jaar:
1996
Alt. titels:
The Blade, Blade, The, Dao
Genres:
Actiefilm, Drama
Trefwoorden:
Wraakfilm, Kung fu
Landen:
Hongkong SAR van China, Cuba, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Dou (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer