Duitsland 1999. Drama van Anne Høegh Krohn. Met o.a. Karoline Eichhorn, Inga Busch, Birol Ünel, Antonio Wannek en Mario Mentrup.

VPRO Cinema

Het tot op een zekere hoogte modieuze scenario van regisseuse Krohn gaat over Ellen (Eichhorn) die na een lange tijd wegens doodslag in de gevangenis gezeten te hebben, weer op vrije voeten is en probeert op te krabbelen. Ze heeft een eenvoudige baan in een supermarkt. Ze zoekt contact met Katrin (Busch), haar jeugdvriendin, die inmiddels de succesvolle presentatrice van een radioprogramma over romantische betrekkingen is geworden. Katrin, die haar programma presenteert vanuit trendy caf[KA1]es in Berlijn, wil niets meer met Ellen te maken hebben, gezien haar sociale status, maar in de finale confronteert Ellen Katrin (terecht) met het verleden. Een goed gespeelde film en een waardige afsluiting van de opleiding aan de Film- und Fernsehakademie Berlin van de 32-jarige in Noorwegen geboren Krohn. Gedenkwaardig zijn de gestoorde verhouding met Ellens moeder, een mooie villa en een vreemde driehoeksverhouding. Het camerawerk is van Sebastian Edschmid.

credits

Regie:
Anne Høegh Krohn
Cast:
Karoline Eichhorn, Inga Busch, Birol Ünel, Antonio Wannek, Mario Mentrup, Isabel Tuengerthal, Dirk Borchardt, Michaela Winterstein, Heidemarie Schneider
Productie:
Sigrid Hoerner, Anne Leppin, Martin Walz
Camera:
Sebastian Edschmid
Muziek:
Bernd Jestram, Ronald Lippok
Jaar:
1999
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Feministische film
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Fremde Freundin (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken