Duitsland/Italië 1996. Drama van Andrea Frazzi, Antonia Frazzi en Antonio Frazzi. Met o.a. Mariangela Melato, Rüdiger Joswig, Mareike Carrière, Caroline Salome en Lorenzo Gioielli.

VPRO Cinema

De eerste aflevering van een zes-delige advocatenserie met de 45-jarige alleenstaande Irene Salvi (Melato), moeder van de veertien-jarige, ziekelijke Lorenzo (Rodriguez) als strafpleitster uit Rome in de hoofdrol. In deze aflevering behartigt zij de belangen van Caterina Mariani (Pozzi) die voor een kleine esthetische ingreep behandeld zou worden, maar door een fatale vergissing van behandelende chirurg Riccardo Sforza (Carri[KA2]ere) geen kinderen meer kan krijgen. Er komt heel wat onwelriekends naar de oppervlakte als Irene de zaak gaat behandelen. Het ziet er eventjes naar uit dat ze het proces zal verliezen. Gelukkig staat de charmante openbare aanklager Sandro Gruber (Joswig) aan haar zijde, hetgeen voor een tv-film uit Latijns Europa een soort nieuwtje is. In verdere delen komen Sandro en Irene steeds dichter tot elkaar en we hopen dat ze gaan trouwen. Ons geduld wordt heel lang op de proef gesteld, al krijgen we in deel drie wel een soort voorproefje. Het scenario van Patrizia Fassio en Domenico Matteucci vermengt meer melo dan misdaad, maar de rolprent is in zijn geheel mooi om naar te kijken. Verwacht geen hoogstandjes. Het camerawerk is van Franco Lecca.

credits

Regie:
Andrea Frazzi, Antonia Frazzi, Antonio Frazzi
Cast:
Mariangela Melato, Rüdiger Joswig, Mareike Carrière, Caroline Salome, Lorenzo Gioielli, Frederica Bern, Leila Durante, Filippo Rodriguez, Claudia Pozzi, Alfredo Pea, Antonio Fattorini, Luigi Diberti, Mathieu Carrière, Luigi Angelini, Renato Manzella, Daniele Gallietti
Camera:
Franco Lecca
Muziek:
Luis Bacalov
Jaar:
1996
Alt. titels:
Avvocato delle donne I, L', Für Liebe und Gerechtigkeit - 1. Verbrechen im OP, Verbrechen im OP 1.
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Gevangenisfilm, Rechtbankdrama
Landen:
Duitsland, Italië

op televisie
0 uitzendingen

L'avvocato delle donne I (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken