Der Onkel vom Meer

2000, Marie-Louise Bless, 95 minuten

Duitsland 2000. Komedie van Marie-Louise Bless. Met o.a. Ana Xandry, Robin Dreja, Agnes Dünneisen, Giselle Vesco en Ueli Jäggi.

VPRO Cinema

Het scenario van regisseuse Bless en Ralf Z[KA3]oller gaat over de elf-jarige Lisa (Xandry), die door een ontmoeting met een jonge Italiaanse gastarbeider, Antonio (Cuciuffo), beseft dat ze verandert van een kind naar een jong meisje. De moeder van Lisa, Anna (D[KA3]unneisen), is serveerster en probeert de hoofden boven water te houden van haar, haar jongere broertje Willy (Dreja) en haar oma (Vesco), die als men niet kijkt aan de fles lurkt en sympathiseert met communistische partijvoorzitter Mao (van het Rode Boekje). Als Anna aankondigt te willen trouwen met Albert (J[KA3]aggi) voelen de kinderen zich verraden. Regisseuse Bless debuteert met een avondvullende film op een bijzondere wijze: alles wordt gezien vanuit het standpunt van het kind en de dialogen zijn daarop aangepast. Beslist origineel, maar uitsluitend bestemd voor de serieuze kijker. De spelprestaties zijn heel behoorlijk en de film is gesitueerd in Z[KA3]urich (Zwitserland) rond 1963. De titel slaat op een zomervakantie aan zee bij oom Franz (Pataki), waarvoor al heel lang van te voren de koffers gepakt staan. De kinderen schrapen iedere cent bij elkaar om naar hem toe te kunnen gaan, maar deze zomer zijn de gebeurtenissen anders dan anders.

credits

Regie:
Marie-Louise Bless
Cast:
Ana Xandry, Robin Dreja, Agnes Dünneisen, Giselle Vesco, Ueli Jäggi, Michelle Cuciuffo, Jarg Pataki, Donald Diebaum, Philip Andrea Berti, Hanspeter Müller, Marlise Fischer
Jaar:
2000
Alt. titels:
Onkel vom Meer, Der
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tragikomedie, Amusement voor kinderen
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Der Onkel vom Meer (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer