Duitsland 1996. Komedie van Matthias Glasner. Met o.a. Jürgen Vogel, Corinna Harfouch, Thomas Heinze, Richy Müller en Andreja Schneider.

VPRO Cinema

Seriemoordenaar Edgar (Vogel) hoort in de gevangenis van de vrouwelijke arts die hem behandelt, Lucy (Harfouch), dat hij een kwaadaardig hersentumor heeft. Hij heeft nog maar kort te leven. Hij gijzelt Lucy en breekt uit om zijn laatste dagen in vrijheid door te brengen. Edgar ontdekt al snel dat er in de jaren 1990 veel is veranderd, omdat hij zo lang achter de tralies heeft gezeten. Hij probeert zijn schade in hoog tempo in te halen en in gezelschap van Lucy te genieten van wat er te genieten valt. Ondertussen heeft het nieuws van zijn ontsnapping zich als een snel lopend vuurtje verspreid: vijf mensen van vroeger staan hem naar het leven en trachten het nog meer te bekorten dan de kanker die hem getroffen heeft. Terwijl Edgar zijn aanvallers te vlug af is, en hen op een gruwelijke wijze uit de weg ruimt, raakt Lucy steeds meer onder de indruk van zijn gestoorde persoonlijkheid en wordt zelfs verliefd op hem. Lucy gaat hem echter domineren. Ze lokt hem mee naar een hotelletje en Edgar blijkt een rivale te hebben: Lucy`s zus Sadie, maar die is al jaren dood! De film is verrassend, fris en vrolijk. Hoewel je wat de casting betreft bij Vogel niet direct denkt aan een massamoordenaar, speelt hij toch heel erg goed en Harfouch, die oorspronkelijk uit de DDR komt (dat is nauwelijks vijf jaar geleden), is subliem. Het originele scenario is van producent-regisseur Glasner. Het stemmige camerawerk in zwart-wit is van Sonja Rom.

credits

Regie:
Matthias Glasner
Cast:
Jürgen Vogel, Corinna Harfouch, Thomas Heinze, Richy Müller, Andreja Schneider, Stephanie Philipp, Gerd Wameling, Sebastian Ninnig, Christoph Marti, Maria Meier, Inga Busch
Scenario:
Matthias Glasner
Productie:
Jürgen Vogel, Matthias Glasner
Muziek:
Sexy Sadie Orchestra, The
Jaar:
1996
Genres:
Komedie, Misdaad, Romantiek
Trefwoorden:
Road-movie, Zwarte komedie, Romantisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Komm zurück, sexy Sadie (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken