Paris

1998, Raymond Depardon, 95 minuten

Frankrijk 1998. Drama van Raymond Depardon. Met o.a. Sylvie Peyre, Luc Delahaye, Emilie Lafarge, Barbara Jung en Metilde Weyergans.

VPRO Cinema

Depardon - hoogstpersoonlijk - bezoekt zijn casting agent (Peyre) en bespreekt met haar de rollen voor een volgend project. Na oeverloos geleuter over de film wordt het tenslotte duidelijk dat zij hem aanraadt geen professionele rolverdeling te zoeken, maar amateurs van de straat op te pikken, omdat Depardon zelf nog niet goed weet waarover zijn 'project' gaat. Hij trekt met zijn camera door de straten van Parijs en toont ons eindeloze, vervelende beelden van café's, brasseries, mensen die in- en uit de metro stappen en strijkt tenslotte neer op het station Saint Lazare, waar hij mensen interviewt -wellicht het beste gedeelte - als deze mensen, die in de marge leven, over hun eigen problemen vertellen. Een non-film die uitsluitend interessant is voor would-be kunstenaar-filmers en pseudo intellectualistische dwepers met de zevende kunst. Dit product dat vis noch vlees is, werd medegefinancierd door omroep WDR. Het saaie scenario en het camerawerk is van regisseur Depardon. Ook bekend als LUMIÈRE DE PARIS.

credits

Regie:
Raymond Depardon
Cast:
Sylvie Peyre, Luc Delahaye, Emilie Lafarge, Barbara Jung, Metilde Weyergans, Sandy Boizard, Métilde Weyergans, Barabra Jung
Scenario:
Raymond Depardon
Productie:
Pascale Dauman, Baudoin Capet
Camera:
Raymond Depardon
Muziek:
Faton Cahen
Jaar:
1998
Alt. titels:
Lumière de Paris
Genres:
Drama, Documentaire
Trefwoorden:
Docudrama, Film over Film
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Paris (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer