Duitsland 1997. Mysterie van Wolfgang Panzer. Met o.a. Peter Sodann, Bernd Michael Lade, Rolf Hoppe, Dietrich Mattausch en Klaus Manchen.

VPRO Cinema

Vrouwelijke jockey Agnes Damrau wordt levenloos aangetroffen in de stallen van de renbaan in Dresden. Ze kwam om het leven door vergiftiging. Men heeft gezien, dat zij vlak voor haar dood een hoog opgelopen ruzie had met haar getrouwde minnaar Brekelsen (Mattausch). Kort erop vindt de politie het dodelijke gif bij voornoemde Brekelsen. Het ligt voor de hand dat Kommissar Kain (Lade) zijn geluk gaat beproeven bij het wedden op de paarden. Zo ontdekt hij dat Agnes gediskwalificeerd werd wegens gesjoemel en dat er geruchten gonzen over doping van het paard Feuerteufel, wat door haar bereden werd. De inzet blijkt echter veel groter: er zijn vele miljoenen gemoeid met de aanleg van een nieuwe renbaan in Leipzig. Als er op Hauptkommissar Ehrlicher (Sodann) een aanslag gepleegd wordt, begrijpt men dat het om de grote misdaad gaat. Geschreven door Helmut Richter, die zorgt voor een labyrint van corruptie en intriges die voor een kijker, die het paardenwereldje niet kent, niet zo gemakkelijk te volgen zijn. Het ontbreekt daarom aan spanning. Bezienswaardig is Hoppe als Karsunke met een grijze baard, de oom van het dodelijke slachtoffer. Het camerawerk is van Edwin Horak. Veertiende zaak van Ehrlicher en Kain, aflevering 364.

credits

Regie:
Wolfgang Panzer
Cast:
Peter Sodann, Bernd Michael Lade, Rolf Hoppe, Dietrich Mattausch, Klaus Manchen, Christiane Heinrich, Hanns-Jöm Weber, Rosemarie Fendel, Gerd Wameling
Scenario:
Helmut Richter
Camera:
Edwin Horak
Muziek:
Filippo Trecca
Jaar:
1997
Alt. titels:
Tödlicher Galopp
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Tödlicher Galopp (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken