Verzweiflung

1999, Marcus Lauterbach, 75 minuten

Duitsland 1999. Drama van Marcus Lauterbach. Met o.a. Nina Petri, Sylvester Groth, Andrea Sawatzki, Christine Schorn en Dieter Schaad.

VPRO Cinema

Ulrike (Petri) heeft gezeten en ze is nu weer vrij. Ze zweert nooit over haar verleden te praten en bijgevolg (dat vindt ze logisch) ook niet over de toekomst. In het gebouw, waar zij woont, kent ze niemand. Ze krijgt een nieuwe buurman, Sigs (Groth), die juist na een langdurig huwelijk gebroken heeft met zijn vrouw (Waligura). Ook Sigs heeft er geen behoefte aan om over het verleden te spreken, maar hij heeft geen reden om het per se te verbergen. Deze twee mensen zijn eenzaam, ze maken kennis en krijgen een relatie, die in de eerste plaats om seksuele genegenheid draait. Uiteraard wordt Sigs nieuwsgierig naar Ulrike`s verleden, maar als hij te dicht nadert, verdwijnt zij. Dan ontdekken zij dat ze niet meer zonder elkaar kunnen. Ulrike is achteraf blij dat Sigs alle moeite gedaan heeft om haar op te sporen. Zowel Petri als Groth spelen een uitstekende rol in dit drama over schuld en boete, angst voor het alleen zijn en het noodlot onder de bezielende regie van Lauterbach, die zijn eigen, helaas niet al te originele scenario schreef. Het camerawerk is van Roland Dressel. De passende muziek is van virtuoos Klaus Doldinger (DAS BOOT, de herkenningsmelodie van TATORT, enz.).

credits

Regie:
Marcus Lauterbach
Cast:
Nina Petri, Sylvester Groth, Andrea Sawatzki, Christine Schorn, Dieter Schaad, Katrin Waligura, David Scheel, Jenny Gröllmann, Christian Berkel
Scenario:
Marcus Lauterbach
Productie:
Jost Hering
Camera:
Roland Dressel
Muziek:
Klaus Doldinger
Geluid:
Andreas Ruft
Art direction:
Petra Korink
Montage:
Monika Schindler
Jaar:
1999
Alt. titels:
Despair
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Verzweiflung (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer