Tatort - Der Tod spielt mit

1997, Peter Vogel, 90 minuten

Duitsland 1997. Mysterie van Peter Vogel. Met o.a. Peter Sodann, Bernd Michael Lade, Joachim-Paul Assböck, Hendrik Duryn en Eduard Burza.

VPRO Cinema

De eigenaar van een Imbiss in Dresden is omgekomen in een brand die aangestoken werd door enkele gemaskerde kerels. Kommissar Bruno Ehrlicher (Sodann) vermoedt dat de man geweigerd had zich te laten afpersen omdat hij geen beschermingsheffing wilde betalen. Bachmann (Seiffert), de broer van het slachtoffer en mede-eigenaar van het kraampje weigert mee te werken aan het onderzoek. Het duurt niet lang voordat een tweede slachtoffer valt en zelfs een derde... Het is best aardig het commissarissenduo Ehrlicher en Kain (Lade) aan het werk te zien. Met drie moorden is dit een behoorlijk ingewikkelde zaak. Krimifans komen aan hun trekken, want onverwachte wendingen zorgen voor heel wat spanning en je blijft nieuwsgierig hoe het verder gaat en tenslotte zal aflopen. Een aangename verrassing is jonge Angerer als de schuwe en kwetsbare Karin. Het aardige scenario is van Christian Limmer. Het camerawerk is van Jürgen Heimlich. Vijftiende zaak van Ehrlicher. Aflevering 366.

credits

Regie:
Peter Vogel
Cast:
Peter Sodann, Bernd Michael Lade, Joachim-Paul Assböck, Hendrik Duryn, Eduard Burza, Kathrin Angerer, Julia Brendler, Christian Näthe, Martin Seiffert, Jenny Gröllmann
Scenario:
Christian Limmer
Camera:
Jürgen Heimlich
Muziek:
Reinhard Scheuregger
Jaar:
1997
Alt. titels:
Tod spielt mit, Der
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer