Tatort - Beweisaufnahme

1981, Peter Keglevic, 90 minuten

Duitsland 1981. Mysterie van Peter Keglevic. Met o.a. Volker Brandt, Ulrich Faulhaber, Friedrich-Karl Praetorius, Jochen Schröder en Dieter Thomas Heck.

VPRO Cinema

Hannes Lehm (Praetorius) en Klaus H[KA3]ossler (Schr[KA3]oder) staan voor de rechter omdat zij de negentien- jarige Gunnar Melz (Lindlbauer) in het ziekenhuis sloegen toen Gunnar een meisje wilde verkrachten. Melz ontkent de poging tot verkrachting en beschuldigt het duo van opzettelijk aangebracht lichamelijk letsel. Hannes en Klaus worden veroordeeld tot vier maanden. Als zij later Gunnar weer met een meisje zien, komen ze niet meer tussenbeiden, maar zetten ze het op een lopen en nu blijft er een lijk achter. Interessante film van de Oostenrijker Keglevic met een ongewoon thema: de hoofdpersonages, in dit geval jonge Berlijnse arbeiders, rebelleren tegen de maatschappij maar hebben tegelijkertijd een innerlijk conflict. Het scenario is van Herbert Lichtenfeld, die al de nodige draaiboeken schreef. Let op de jonge Malton, die tien jaar later steeds meer in Duitse tv- films te zien was. Het camerawerk is van Gerard Vandenberg. Aflevering 122.

credits

Regie:
Peter Keglevic
Cast:
Volker Brandt, Ulrich Faulhaber, Friedrich-Karl Praetorius, Jochen Schröder, Dieter Thomas Heck, Magdalena Montezuma, Manfred Lindlbauer, Anita Kupsch, Edgar Ott, Leslie Malton
Scenario:
Herbert Lichtenfeld
Camera:
Gerard Vandenberg
Jaar:
1981
Alt. titels:
Beweisaufnahme, Enquête, L'
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Beweisaufnahme (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer