Ptak ohnivak

1997, Václav Vorlícek, 92 minuten
D

Duitsland/Slowakije 1997. Familiefilm van Václav Vorlícek. Met o.a. Tina Ruland, Manou Lubowski, Horst Buchholz, Jirí Langmajer en Ondrej Brousek.

VPRO Cinema

Traditioneel verfilmd sprookje dat bij ons bekend is als [KL]De prinses en de nachtegaal[KLE]. Koning Jorgen (Buchholz) is oud en ziek en wil voor zijn dochter Elena (Ruland), de geschikte prinsgemaal vinden, die tevens zijn opvolger kan worden. De uitvoering is betoverend mooi en het camerawerk van Rudolf Blahacek is schitterend. Vond na drie jaar toch nog een distributeur in Duitsland om in de bioscopen van dat land uit te kunnen komen, ondanks de kritiek uit geëngageerde kringen dat tegenwoordig een vader geen man meer voor zijn dochter mag uitzoeken. Het scenario is van Milos Macourek. Dolby Digital.

credits

Regie:
Václav Vorlícek
Cast:
Tina Ruland, Manou Lubowski, Horst Buchholz, Jirí Langmajer, Ondrej Brousek, Karel Roden, Marián Labuda, Jirina Bohdalová, Martin Zounar, Jozef Adamovíc, Lubomír Kostelka, Jirí Tomek, Karel Hábl, Barbora Leichnerová, Mahulena Bocanová, Jirí Jurka, Jan Hrabeta
Scenario:
Milos Macourek
Muziek:
Ondrej Soukop
Kijkwijzer:
D
Jaar:
1997
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland, Slowakije


op televisie
0 uitzendingen

Ptak ohnivak (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer