Verenigde Staten 1999. Drama van Alan Metzger. Met o.a. Ally Walker, Hayden Panettiere, Tom Amandes, Meredith McGeachie en Andrew Tarbet.

VPRO Cinema

Zelfzuchtige Susan Stone (Walker) is redactrice op een uitgeverij. Ze heeft teveel aan haar carri[KA2]ere gedacht, waardoor haar relatie met haar vriend verbroken is en zij een cynisch persoon geworden is. Na een lichte hersenschudding vindt Susan de zeven-jarige Suzie (Panetierre) aan haar zijde. Aanvankelijk kan ze haar niet uitstaan, maar algauw ontdekt zij dat het kind het zonnetje in haar leven is en de aangename, vergeten kanten van haar karakter laat opbloeien. En zo ziet Susan het leven met andere ogen en is zij bereid tot het geven van liefde. Hoewel Susan bijna veertig is, is het nog steeds niet te laat voor de grote liefde. Het scenario van Anthea Sylbert en Richard Romanus is een moderne versie van de kerstvertelling A Christmas Carol van Charles Dickens over mensenhater Scrooge. Het camerawerk is van Karl Herrmann en veelfilmer Metzger blikte het allemaal heel netjes in.

credits

Regie:
Alan Metzger
Cast:
Ally Walker, Hayden Panettiere, Tom Amandes, Meredith McGeachie, Andrew Tarbet, Jonathan Welsh, Victoria Snow, Demore Barnes, Anna Starnino, David Talbot, Richard Romanus, Vik Sahay, Marilyn Boyle
Productie:
Paula Weinstein, Anthea Sylbert, Richard Romanus, Terry Gould
Camera:
Karl Herrmann
Muziek:
Stanley Clarke
Jaar:
1999
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Kerstfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

If You Believe (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken