Tatort - Nachtstreife

1985, Jochen Bauer, 90 minuten

Oostenrijk 1985. Mysterie van Jochen Bauer. Met o.a. Michael Janisch, Gerhard Dorfer, Michael Bukowsky, Kurt Jaggberg en Heinz Zuber.

VPRO Cinema

Op een nacht wordt inspecteur Ullmann (Herz-Kestranek) door een bromfietsendief neergeschoten. Hij zweeft tussen leven en dood en er is kans dat zijn been geamputeerd moet worden. Zijn collega`s, Fichtl (Janisch), Hollocher (Bukowsky) en Schulz (Zuber) kunnen de vermoedelijke dader inrekenen, omdat hij een strafblad heeft, een gestolen brommer in zijn bezit heeft en alle aanwijzingen tegen hem zijn. Hij hangt zich echter in zijn cel op. Achteraf blijkt dat het slachtoffer het nooit gedaan kon hebben, want toen de schoten gelost werden, zat hij achter de tralies. Het neerschieten van de smeris tijdens diens nachtelijke patrouille blijkt een afleidingsmanoeuvre te zijn geweest en het onderzoek leidt tenslotte naar een grote drugszaak. Het scenario is van Leo Frank en het camerawerk van Wolfgang Koch. Oberinspektor Hirths tweede zaak. Aflevering 172.

credits

Regie:
Jochen Bauer
Cast:
Michael Janisch, Gerhard Dorfer, Michael Bukowsky, Kurt Jaggberg, Heinz Zuber, Miguel Herz-Kestranek, Stefan Fleming, Erika Domenik
Scenario:
Leo Frank
Jaar:
1985
Alt. titels:
Nachtstreife
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Oostenrijk


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Nachtstreife (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer