Frankrijk 1998. Familiefilm van Hervé Palud. Met o.a. Jacques Villeret, Eric Cantona, Emiliano Suarez, Carla Ortiz en Harry Porter.

VPRO Cinema

In Mexico neemt een missionaris, pater Beno[KA4]it (Villeret), een aapje dat hij langs de weg aantreft, liefderijk op. Hij doopt het Mookie en een jaar later blijkt het een unieke chimpansee te zijn: ze kan praten. Als dit bekend wordt, willen wetenschappers Mookie onderzoeken om er achter te komen hoe zoiets mogelijk is. Pater Beno[KA4]it is hier niet van gediend en neemt de wijk. Hij ontmoet onderweg bokser Antoine Capella (Cantona), die probeert te ontsnappen aan de wraak van de maffia, want hij weigerde een getrukeerd gevecht te verliezen. Het ongebruikelijke trio - de pater, de bokser en de aap -beleeft samen een hachelijk avontuur. Door deze film krijg je de indruk dat de filmindustrie al vijftig jaar stilstaat, want dit is een oubollige en ongenietbare rolprent. Ook het kleine volkje zal er niets aan vinden. Voetballer Cantona speelt de rol van macho, maar hij kan niet acteren. Villeret schmiert er lustig op los en heeft van zijn personage als geestelijke een afgrijselijke karikatuur gemaakt, waaraan je je ergert, zelfs als je niet gelovig bent. Onbegrijpelijk dat Claude Berri dit onding heeft willen produceren, maar vergissen is menselijk. Het scenario is van regisseur Palud, Igor Aptekman en Simon Michael naar een verhaal van Palud en Aptekman. Het camerawerk is van Bernard Lutic. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Hervé Palud
Cast:
Jacques Villeret, Eric Cantona, Emiliano Suarez, Carla Ortiz, Harry Porter, Valérie Bonneton, Magda Brueggemann, Victor Sanchez Ramirez, Miguel Ángel Fuentes, Dominique Besnehard, 'Rocky' Albert Nirschl, José Viller, Ofélia Acosta, Roberto Medina, Gerardo Mayol, Martin Lasalle, Michel Elias
Scenario:
Hervé Palud
Productie:
Claude Berri
Camera:
Bernard Lutic
Muziek:
Manu Katché
Schrijver:
Palud
Jaar:
1998
Genres:
Familiefilm, Komedie
Trefwoorden:
Dierenfilm, Jeugdfilm, Amusement voor kinderen
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Mookie (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken