Duitsland 2000. Thriller van Marc Hertel. Met o.a. Julia Bremermann, Matthias Schloo, Manfred Stücklschwaiger, Angela Roy en Michael Habeck.

VPRO Cinema

De titel slaat op een groepje mannelijke strippers. Advocate Sarah Werner (Bremermann) moet stripper David Kowitz (Schloo) verdedigen als hij wegens moord op een vrouw terecht moet staan. Hij heeft geen alibi en als een tweede moord gepleegd wordt heeft hij weer geen alibi. Ondertussen is Sarah op haar knappe cli[KA3]ent verliefd geworden. Ze snuffelt rond in het kringetje van de strippers en weet ondanks een derde moord David vrij te pleiten, omdat er heel veel naars in de richting van Iris Manthey (Roy), de jaloerse, opportunistische manager van de heren geschoven kan worden. Bovendien deinst Iris niet terug voor chantage. Als de kijker samen met Sarah opgelucht kan ademhalen en op zijn horloge kijkt en ziet dat de film bijna de afloop nadert, is deze net zo gelukkig als Sarah, die in een eenzame berghut samen met David de liefde gaat bezegelen. Hoe konden we ons toch nog in de luren laten leggen door het scenario van Christine Hartmann! Het camerawerk is van Sven Kirsten. Wie zich wil laten vermaken loopt geen schade op of heeft grote ergernis, maar een meesterwerk of een echte thriller is toch wel iets heel anders.

credits

Regie:
Marc Hertel
Cast:
Julia Bremermann, Matthias Schloo, Manfred Stücklschwaiger, Angela Roy, Michael Habeck, Sandra Nedeleff, Janette Rauch, Joram Voelklein, Christian Hahn, Dietrich Hollinderbäumer
Productie:
Nico Hofmann
Camera:
Sven Kirsten
Jaar:
2000
Alt. titels:
Traumprinzen, Die
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Erotiek
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Traumprinzen (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken