Die Frau, die einen Mörder liebte

2000, Olaf Kreinsen, 88 minuten

Oostenrijk 2000. Thriller van Olaf Kreinsen. Met o.a. Muriel Baumeister, Max Tidof, Michael Lott, Wilfried Hochholdinger en Nina Hoger.

VPRO Cinema

Daniel Erdinger (Tidof) heeft levenslang gekregen wegens de moord op een jonge vrouw, maar wordt na vijftien jaar op vrije voeten gesteld. Door een toeval onmoet hij Corinna (Baumeister), een dokter, die bezig is te scheiden. Corinna is gefascineerd van Daniel. Ondertussen wordt er een reeks vreemde moorden gepleegd. Op grond van indirecte bewijzen, eerder verdachtmakingen, komt Daniel opnieuw voor de rechter, maar dankzij Corinna`s inzet en welbespraaktheid, belandt hij niet achter de tralies. Had Corinna het bij het rechte eind of is het haar gefrustreerde ex (Hochholdinger) of de falende gevangenispsycholoog (Egger), die achter deze gruweldaden zit. Hoe het ook zij, Corinna verkeert in acuut gevaar, maar gelukkig is er de spitse speurder Brenner (Lott) die op tijd ingrijpt. Het scenario van Stefan Kolditz laat de kijker aardig in het ongewisse, maar het is niet bepaald origineel, al wordt er veel goed gemaakt in deze wie-is-de-dader door het uitstekende spel van de hoofdrollen en de geslaagde regie. Het camerawerk is van Achim Poulheim.

credits

Regie:
Olaf Kreinsen
Cast:
Muriel Baumeister, Max Tidof, Michael Lott, Wilfried Hochholdinger, Nina Hoger, Stephan Paryla, Rainer Egger, Kristine Kain, Paul Matic
Camera:
Achim Poulheim
Muziek:
Jochen Schmidt-Hambrock
Jaar:
2000
Alt. titels:
Frau, die einen Mörder liebte, Die
Genres:
Thriller
Landen:
Oostenrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer