Duitsland 1995. Mysterie van Michael Gutmann. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Gottfried John, Angelika Bartsch en Benedikt Volkmer.

VPRO Cinema

Harry Mucher (John), een bekende Hamburgse gangster uit de rosse buurt met de bijnaam uit de titel, komt na jaren uit de bajes en zorgt meteen voor grote onrust onder zijn oude `vrienden` in het milieu. Vooral Jochen Rakuscha (Hamel) die Harry jaren geleden als bankovervaller verlinkte, krijgt het Spaans benauwd. Kort daarop wordt Harry door commissarissen Stoever (Krug) en Brockm[KA3]oller (Brauer) op verdenking van moord aangehouden. Brockm[KA3]oller twijfelt er niet aan dat Harry de dader is, maar Stoever is niet helemaal overtuigd. Via Jan (Volkmer), de zoon van prostituée Kirsten Fassbeck, komt het smerissenduo op een bepaald spoor en krijgt Paul Stoever gelijk. Sterke krimi, geschreven door Felix Mitterer en regisseur Gutmann. Behoorlijke rol van John als zieke schurk, die alleen nog maar zijn rust wil. Het 25ste geval van Stoever en Brocki, aflevering 318.

credits

Regie:
Michael Gutmann
Cast:
Manfred Krug, Charles Brauer, Gottfried John, Angelika Bartsch, Benedikt Volkmer, Wilfried Dziallas, Jörg Pleva, Ralf Richter, Lambert Hamel, Doris Kunstmann
Scenario:
Felix Mitterer
Jaar:
1995
Alt. titels:
König kehrt zurück, Der
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen