Eine Hand voll Glück

2001, Christiane Balthasar, 90 minuten

Duitsland 2001. Komedie van Christiane Balthasar. Met o.a. Suzanne von Borsody, Stephan Dellgrün, Heidy Forster, Marek Wlodarczyk en Michael Munteanu.

VPRO Cinema

Overwerkte hersenchirurge Martha (Von Borsody) neemt na een aanrijding de illegaal in Duitsland verblijvende jonge zakkenroller Gigi (Dellgr[KA3]un) bij haar in huis om hem te verbergen voor de politie, maar vasthoudende commissaris Glowalla (H[KA3]ubchen) komt hem op het spoor. Ondertussen is het hoofd van de het zakkenrollersgilde Ilie (Wlodarczyk) een belangrijke inkomstenbron kwijt. Hij chanteert de andere kinderen uit zijn bende om hem Gigi's schuilplaats te verraden. Martha en haar moeder wilden aanvankelijk Gigi zo snel mogelijk weer kwijt zijn, maar ze zijn inmiddels aan hem gehecht geraakt en moeten heel wat bedenken om de belagers van zich af te houden. Von Borsody schittert in de hoofdrol als de sympathieke reddende engel met menselijke zwakheden. Het scenario is van Claudia Garde en Britta Stöckle. Het camerawerk is van Markus Hausen. Geen hoogvlieger, maar beslist niet vervelend.

credits

Regie:
Christiane Balthasar
Cast:
Suzanne von Borsody, Stephan Dellgrün, Heidy Forster, Marek Wlodarczyk, Michael Munteanu, David Scheller, René D. Ifrah, Marc Letzig, Martin Armknecht, Henry Hübchen
Scenario:
Claudia Garde
Camera:
Markus Hausen
Muziek:
Johannes Kobilke
Jaar:
2001
Alt. titels:
Hand voll Glück, Eine
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Eine Hand voll Glück (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer