Verenigde Staten 1996. Horror van Steve White. Met o.a. Robin Thomas, Starr Andreff, Allen Cutler, Rachel Duncan en Jarrett Lennon.

VPRO Cinema

Nummer acht uit de reeks die het nu toch echt wel gehad heeft, gaat over de familie Martin die in het beruchte huis in Amityville gaat wonen. De Martins zijn de koning te rijk, want ze menen dat hun droom werkelijkheid is geworden. In het Victoriaanse huis treffen ze een poppenhuis aan dat een exacte kopie is op een verkleinde schaal. Hun dochtertje is er erg van onder de indruk. Ze heeft er geen benul van dat juist dit stuk speelgoed bezeten is door allerlei demonen die het gemunt hebben op het hele gezin. De tamelijk statische film wordt nog net behoed voor een totale ondergang door het feit dat je voortdurend denkt dat er nu verdoemenis komt en zo gaat de tijd voorbij. Het scenario werd gepleegd door Joshua Michael Stern en het camerawerk is van Tom Callaway. Kwam onmiddellijk uit op video, maar dat hoeft toch niemand meer te verbazen. Dolby.

credits

Regie:
Steve White
Cast:
Robin Thomas, Starr Andreff, Allen Cutler, Rachel Duncan, Jarrett Lennon, Clayton Murray, Franc Ross, Lenore Kasdorf, Lisa Robin Kelly
Scenario:
Joshua Michael Stern
Productie:
Zane W. Levitt, Mark Yellen, Steve White, David Newlon, Cheryl Cook, Jennifer Robinson
Muziek:
Ray Colcord
Jaar:
1996
Alt. titels:
Evil Never Dies
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Spoken & geesten
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen