Breakfast with Einstein

1998, Craig Shapiro, 120 minuten

Verenigde Staten 1998. Komedie van Craig Shapiro. Met o.a. Thomas Gottschalk, Priscilla Presley, Ben Foster, Jessica Bowman en Ben Stein.

VPRO Cinema

Ryan (Foster) is een pestkop. Op weg naar huis gooit hij de schooltas van zijn broertje Joey (La Boeuf) over de heg van een tuin. Als Joey de tas wil pakken, staat er een grommende Dobermann voor de heg en Joey durft niet meer, maar hij krijgt gelukkig hulp van een zwerfhond. Het beest volgt hem op weg naar huis, maar hij mag hem van zijn ouders (Gottschalk en Presley) niet houden. De rest is natuurlijk geschiedenis... Het weinig originele scenario van deze poging om een Disneyachtige film te maken, is van Alec Matthews. Bijrollen Presley als moeder Keelin en Gottschalk als vader Martin konden buiten de set goed met elkaar communiceren, want Priscilla woonde enige tijd in het land van Thomas, in Hanau bij Frankfurt. Het camerawerk is van Wally Pfister. Voor die kijkers die het nog niet begrepen hebben, de naam van Joey's nieuwe kameraad zit verborgen in de titel van deze leuke lachfilm.

credits

Regie:
Craig Shapiro
Cast:
Thomas Gottschalk, Priscilla Presley, Ben Foster, Jessica Bowman, Ben Stein, John Travis, J.P. Manoux, Lin Shaye, Shia LaBeouf
Productie:
Kelli Konop
Camera:
Wally Pfister
Jaar:
1998
Alt. titels:
Frühstück mit Einstein
Genres:
Komedie, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Breakfast with Einstein (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer