Spanje 1995. Horror van Álex de la Iglesia. Met o.a. Álex Angulo, Armando De Razza, Santiago Segura, Terele Pavez en Nathalie Seseña.

VPRO Cinema

Na 25 jaar geduldig en intensief bijbelonderzoek ontdekt pater Angel (Angulo) een gecodeerde boodschap die onthult dat de antichrist op kerstavond 1995 geboren zal worden in Madrid. Reden genoeg om bezorgd te zijn, want binnen twee dagen is het zover. Hij gaat naar de hoofdstad, waar hij zich misdadige milieus begeeft, want daar is de kans het grootst de antichrist te vinden. Hij krijgt de hulp van een door de tv bekend geworden parapsycholoog, professor Cavan (De Razza). Een mengeling van kitsch, geweld en zieke humor, volledig in de traditie van De la Iglesia's vorige film, ACCION MUTANTE. In hun scenario brengen De la Iglesia en Jorge Guerricaechevarria een venijnig satirisch beeld van de gore metropool in een vergevorderde staat van ontbinding, een tikkeltje gestoord en zeker niet naar ieders smaak. Het camerawerk is van Flavio Martinez Labiano.

credits

Regie:
Álex de la Iglesia
Cast:
Álex Angulo, Armando De Razza, Santiago Segura, Terele Pavez, Nathalie Seseña, Maria Grazia Cucinotta, Saturnino García, Gianni Ippoliti
Camera:
Flavio Martínez Labiano
Muziek:
Battista Lena
Jaar:
1995
Alt. titels:
Dia de la bestia, El
Genres:
Horror, Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Spanje


op televisie
0 uitzendingen

El dia de la bestia (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken