Un paraíso bajo las estrellas

1999, Gerardo Chijona, 90 minuten

Spanje/Cuba 1999. Romantiek van Gerardo Chijona. Met o.a. Thais Valdés, Vladimir Cruz, Amparo Muñoz, Enrique Molina en Daisy Granados.

VPRO Cinema

Sissy (Valdes) uit Cuba wil net zoals haar moeder die in Spanje verblijft, danseres worden. Ze hoopt op een prominent optreden in Havanna`s populairste club Tropicana, maar haar vader Candido (Molina), een vrachtrijder, is tegen. Sissy zet haar wil door en probeert bij Armando (Alfonso), de choreograaf van Tropicana, in een goed blaadje te komen, maar wijst zijn amoureuze avances af omdat ze door Mabel (Granados) gewaarschuwd werd. Bij gevolg wordt ze `beloond` met een onopvallend plaatsje als revuemeisje. Voordat het zover is, rijdt haar vader een fietser aan. Het is Sergito (Cruz), een knappe jongeman, die Candido uit schuldgevoelens mee naar huis neemt. Sissy is gelijk weg van hem, maar Candido`s vriend Promedio (Rodriguez) vermoedt dat het om Candido`s buitenechtelijke zoon gaat en vreest nu voor incestueuze toestanden. Ondertussen keert Sissy`s moeder Olivia (Muñoz) uit Europa terug. STRICTLY BALLROOM op zijn Cubaans, bont, verwarrend en vol misverstanden, maar spetterend en vrolijk. Regisseur-scenarioschrijver Chijona hield flink het tempo erin, maakte onwaarschijnlijke grappen en grollen aanvaardbaar en heeft goed gekeken naar Amerikaanse screwball- comedies. De kostuums en decors zijn prachtig. Een plezierige film, waar je gerust voor kunt gaan zitten, zeker als je van Latijns-Amerikaanse muziek en dans houdt. Het camerawerk is van Raul Perez Ureta. Gemaakt met steun van de Spaanse tv.

credits

Regie:
Gerardo Chijona
Cast:
Thais Valdés, Vladimir Cruz, Amparo Muñoz, Enrique Molina, Daisy Granados, Santiago Alfonso, Jacqueline Arenal, Litico Rodriguez, Alica Bustamante, Jaqueline Arenal
Productie:
Camilo Vives, José María Morales, Evilio Delgado, Puy Oria
Camera:
Raul Perez Ureta
Muziek:
José María Vitier
Jaar:
1999
Alt. titels:
Paraíso bajo las estrellas, A
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Romantische komedie
Landen:
Spanje, Cuba


op televisie
0 uitzendingen

Reageer