Zwei Engel auf Streife

2001, Michael Karen, 90 minuten

Duitsland 2001. Misdaad van Michael Karen. Met o.a. Udo Kroschwald, Manuel Witting, Christoph Hagen Dittman, Simone Hanselmann en Angela Neumann.

VPRO Cinema

Dit is de pilotaflevering voor de gelijknamige serie over de eerlijke, enigszins dienstklopperige, jonge politieman Tobias Wagner (Witting) die in naam der gerechtigheid de misdaad bestrijdt. Hij wordt daarbij geholpen door zijn corrupte ex- collega Lutz Koslowski (Kroschwald) die in deze pilot vermoord wordt, maar door de hoogste macht terug naar de aarde gestuurd is om zijn leven te beteren voordat hij de hemel in mag. De schurken die Tobias bestrijdt, kunnen zijn helper niet zien, waardoor hij hen altijd een stap voor is. In deze film moet de moordenaar van Lutz in de kraag gevat worden. Tobias leert op de begrafenis van Lutz diens pittige dochter Laura (Hanselmann) kennen, op wie hij verliefd wordt. Het tamelijk vergezochte, maar onderhoudende scenario is van Wolfgang Büld, die o.a. de draaiboeken schreef voor de bioscoopsuccessen GO TRABI GO en MANTA MANTA. Wittings eerste hoofdrol. Regisseur van dienst Karen zorgde ervoor dat de kijker zich bij dit vederlichte spul dat in Berlijn gesitueerd is, niet verveelt.

credits

Regie:
Michael Karen
Cast:
Udo Kroschwald, Manuel Witting, Christoph Hagen Dittman, Simone Hanselmann, Angela Neumann, Peter Sattmann, Katharina Klaffs
Scenario:
Wolfgang Büld
Jaar:
2001
Genres:
Misdaad, Komedie, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Zwei Engel auf Streife (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer