Tatort - Das Lederherz

1981, Immo Moszkowicz, 90 minuten

Duitsland 1981. Mysterie van Immo Moszkowicz. Met o.a. Karin Anshelm, Peter Dirschauer, Margit Schulte-Tigges, Wolfgang Kaven en Peter Pankalla.

VPRO Cinema

De eerste zaak van Kriminalkommissarin Wiegand (Anshelm) is een moeilijk geval dat wel past bij een vrouwelijk lid van de hermandad: Eva (Schulte-Tigges), de vrouw van hardwerkende zelfstandige architect Gert Dieckmann (Dirschauer) is uit het zolderraam gevallen en ligt voor lijk op de grond. Sprong Eva of werd ze geduwd? Wiegand moet van de buren horen dat het beslist niet om zelfmoord ging, want de echtvereniging zou een vechtvereniging geweest zijn, die vijftien jaar heeft geduurd. In zo'n kader past Gert toch niet helemaal en de gefrustreerde Eva was frivool en een uitgaanstype. Het boeiende scenario is van Irene Rodrian, die de kijker tot het einde toe laat twijfelen over de juiste toedracht. Spel en regie zijn dik in orde en Wiegand zou nog zeven andere misdrijven oplossen, voordat zij ontslag nam. Aflevering 124.

credits

Regie:
Immo Moszkowicz
Cast:
Karin Anshelm, Peter Dirschauer, Margit Schulte-Tigges, Wolfgang Kaven, Peter Pankalla, Herbert Steinmetz, Barbara Thummet, Monika Schuster
Scenario:
Irene Rodrian
Jaar:
1981
Alt. titels:
Lederherz, Das
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Das Lederherz (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer