Peau neuve

1999, Emilie Deleuze, 95 minuten

Frankrijk 1999. Komedie van Emilie Deleuze. Met o.a. Samuel Le Bihan, Marcial Di Fonzo Bo, Catherina Vinatier, Claire Nebout en Fabien Lucciarini.

VPRO Cinema

Alain (Le Bihan) is begin dertig. Pascale is zijn aantrekkelijke en liefhebbende vrouw (Vinatier) en ze hebben een kind. Alain verdient zijn brood met het testen van videospellen, een job, waarop menigeen stinkend jaloers is. Ondanks de verrassingen van het werk - elk spel is immers anders -ondergaat Alain dit leven als een routine, waarop hij uitgekeken raakt. Hij zegt zijn baan op en gaat naar het arbeidsbureau, waar hij heel welwillend ontvangen wordt door Isabelle (Nebout), die hem aanraadt een cursus te volgen om machinist te worden op grondverzettingswerktuigen, zoals grote bulldozers en graafmachines, omdat je daarvoor met een joystick moet werken. Alain gaat naar de Corr[KA2]eze in het midden van Frankrijk voor een cursus van ruim vier maanden. Pascale is ongelukkig door zijn afwezigheid. Op de cursus leert Alain Manu (Di Fonzo Bo), een ongelukkige volwassene met een jongensgezicht, die zo graag wil, maar niet slaagt om met al die grote machines om te gaan. Alain trekt zich zijn lot aan en gaat hem helpen. Niets is dan meer als ervoor. Deze op het festival van Cannes met een juryprijs bekroonde film is de eersteling van filosofen-dochter Emilie Deleuze, die het scenario schreef met Laurent Guyot en Guy Laurent. De film is een curiosum, maar brengt een boodschap dat je moet durven je leven te veranderen. De rolverdeling is charmant en geeft behoorlijk spel weg. Het camerawerk is van Antoine Héberlé. Dolby.

credits

Regie:
Emilie Deleuze
Cast:
Samuel Le Bihan, Marcial Di Fonzo Bo, Catherina Vinatier, Claire Nebout, Fabien Lucciarini, Candice Dufour, Catherine Vinatier
Productie:
Agnès B., Carole Scotta, Simon Arnal
Camera:
Antoine Héberlé
Muziek:
Attirail, L', Supersonic
Jaar:
1999
Alt. titels:
Ein neues Leben
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Peau neuve (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer